Obisk državnega sekretarja Ministrstva za zdravje

Otvoritev Zdravstvenega centra Kočevje

V ponedeljek, 29. aprila sta ZD Kočevje obiskala državni sekretar Ministrstva za zdravje Denis Kordež in gospod Darko Čander. Skupaj z direktorjem zavoda in županom Občine Kočevje dr. Vladimirjem Prebiličem so slovesno otvorili nove prostore Zdravstvenega centra Kočevje. Investicijo v prenovo prostorov nekdanje stavbe blagovnih rezerv je financirala Občina Kočevje v sodelovanju z Ministrstvom za zdravje in ZD Kočevje. Z dnem otovoritve so v Zdravstvenem centru začele delovati zobozdravstvene ordinacije. Ostale ambulante oziroma enote, kot so Center za krepitev zdravja, Center za duševno zdravje odraslih, klinično psihološka ambulanta, razvojna ambulanta in ortodontska ambulanta, pa bodo v centru vzpostavljene konec junija letos.

Projekt Zdravstvenega centra ima pomembno vlogo predvsem pri zagotavljanju dostopnosti do storitev, ki so sicer organizirane na sekundarni ravni. ZD Kočevje je namreč z Univerzitetnim kliničnim centrom Ljubljana uspel dogovoriti izvajanje dializne dejavnosti v lokalnem okolju in v ta namen v najem oddal del prostorov Zdravstvenega centra. Dializna dejavnost se bo v Kočevju začela izvajati predvidoma septembra letos.

Nova organizacijska oblika NMP

V okviru obiska državnega sekretarja pa smo uradno otvorili tudi novo organizacijsko obliko nujne medicinske pomoči. NMP Kočevje je namreč s 1. 4. 2024 postala tako imenovani Satelitski urgentni center.

Prerez traku ob otvoritvi Zdravstvenega centra Kočevje       Direktor zavoda s predstavniki Ministrstva in vodjo SUC za ZN pred prostori SUC       Predstavitev izgradnje SUC