Nujna medicinska pomoč

Kontakt

T: 01/893 90 08 ali 112

E: urgenca@zdkocevje.si

Urnik
24 ur na dan

Služba nujne medicinske pomoči v nadaljevanju (NMP) je namenjena bolnikom/poškodovancem v nujnih stanjih, ki jih določajo. Pravila obveznega zdravstvenega zavarovanja (103. člen). Nujna medicinska pomoč je namenjena bolnikom/poškodovancem, ki zdravniško pomoč potrebujejo takoj.

Prosimo vas, da ambulante ne obremenjujete po nepotrebnem in tako omogočite bolnikom/poškodovancem v nujnih stanjih, da so hitro in kvalitetno oskrbljeni.

Zdravnik ob delu v ambulanti opravlja tudi nujne obiske na terenu. V ambulanti NMP je stalno prisotna medicinska sestra, ki tudi sprejema nujne klice.

Vrstni red obravnave bolnikov/poškodovancev v ambulanti NMP ni vedno enak vrstnemu redu prihoda v čakalnico, temveč sledi načelu -nujnosti. Stopnjo nujnosti določi  zdravnik oziroma medicinska sestra.

 

Nujna medicinska pomoč ni namenjena:

  • za zdravljenje stanj, ki niso nujna

  • za predpisovanje zdravil, ki jih redno jemljete,

  • za izdajo napotnic za naročene preglede.

 

Če zahtevate pregled v ambulanti NMP ali hišni obisk za zdravstveno stanje, za katerega zdravnik presodi, da ne spada v nujno zdravljenje, je taka storitev samoplačniška. Tudi zdravila, ki vam jih zdravnik v takem primeru predpiše, se izda na beli recept in jih v celoti plačate sami.

Comments are closed.